СБУ блокувала роботу сall-центрів з підтримки російського бізнесу, що фінансував "Л/ДНР"

Служба безпеки України блокувала роботу мережі нелегальних call-центрів, які обслуговували російський бізнес, що фінансував "Л/ДНР"

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Згідно з повідомленням, кіберфахівці СБУ блокували в Одесі діяльність мережі нелегальних call-центрів, які обслуговували російський бізнес, що фінансував терористичні організації "Л/ДНР".

Так, оперативники спецслужби встановили, що схему організувала група місцевих мешканців, серед яких були комерсанти та ІТ-фахівці. П'ять call-центрів забезпечували роботу служби клієнтської підтримки російських компаній, які, за даними слідства, причетні до фінансування окупаційних адміністрацій в ОРДЛО.

Зазначається, що під час обшуків у call-центрах правоохоронці вилучили докази співпраці нелегальної структури з країною-агресором.

За інформацією відомства, слідчі СБУ в Одеській області розпочали кримінальне провадження відносно всіх організаторів схеми. Правоохоронці також перевіряють їх можливу причетність до сприяння діяльності спецслужб Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb