Командир спецпризначенців розповів комітету Ради деталі операції щодо вагнерівців, яку заперечував ОПУ, - Бутусов

Журналіст, головний редактор видання Цензор.Нет Юрій Бутусов заявив, що полковник військової розвідки розповів комітету Верховної Ради деталі спецоперації щодо вагнерівців, яку заперечували в Офісі президента

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Бутусов зауважив, що вчора, 7 грудня, на засіданні комітету з оборони та безпеки Верховної Ради, яке пройшло в закритому режимі, заслухали полковника, командира спецпідрозділу ГУР МО України, безпосереднього керівника операції по захопленню 28 російських терористів - вагнерівців.

Читайте також: Ар'єв оприлюднив докази проведення спецоперації СБУ щодо вагнерівців, яких затримали в Білорусі

Він повідомив, що на засіданні була присутня більшість членів комітету.

"Високопоставлений співробітник ГУР МО підтвердив народним депутатам факт проведення спецоперації, детально розповів про всі деталі підготовки, і підтвердив більшість фактів. Таким чином, парламентський комітет отримав докази брехні президента України Володимира Зеленського і голови Офісу президента Андрія Єрмака, які неодноразово заявляли, що спецоперація не проводилася", - наголосив журналіст.

Читайте також: Майже всі задіяні в операції з вагнерівцями офіцери погодилися свідчити, - Луценко

Бутусов зазначив, що Цензор.Нет взяв коментар за результатами засідання у голови фракції "Голос", члена комітету з оборони і нацбезпеки Сергія Рахманіна, який брав участь у засіданні.

"Я не можу підтвердити або спростувати ваші питання, не можу коментувати деталі засідання у справі вагнерівців, оскільки закритий режим секретності накладає на мене обмеження. Але у мене, як у громадянина і до цього засідання була позиція, що, швидше за все, спецоперація проводилась. Після засідання, моя позиція не змінилася. Поки це все, що я можу сказати з цього приводу", - сказав Рахманін.

Так, за словами Бутусова, депутати комітету з оборони та нацбезпеки прийняли рішення заслухати на наступному закритому засіданні у справі варгнерівців ексначальника ГУР МО Василя Бурбу.

Читайте також: Підполковник ЗСУ Ніколов заявив про зрив керівництвом України операції зі звільнення полонених із катівень "ДНР"

"Нагадую, що завтра о 18.30 під Офісом президента акція протесту з вимогою до Зеленського звільнити корупціонерів, зрадників і тих, хто їх покриває в ОП. За збігом, міністерство оборони мені запропонувало сьогодні посаду.Ну треба ж як все співпало. Пишу відповідь, скоро опублікую, буде цікаво", - додав він.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb