Традиційний перепис населення в Україні планують провести в 2023 році

Кабінет міністрів планує погодитися з пропозицією Державної служби статистики щодо проведення всеукраїнського перепису населення у 2023 році

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов під час онлайнконференції "Перепис населення на основі реєстрів в Україні: виклики, можливості, подальші кроки", передає Укрінформ.

"Уряд найближчим часом внесе до Верховної Ради законопроєкт щодо змін до закону про всеукраїнський перепис населення, яким вводиться новий метод проведення перепису населення - перепис на основі відомостей, які містяться в національних електронних інформаційних ресурсах, реєстрах... Перепис населення за реєстрами - осяжне майбутнє, якого нам не уникнути", - зазначив він.

Читайте також: СРСР фальсифікував дані перепису населення після Голодомору, - розсекречені архіви

Так, на засіданні уряду 9 грудня міністри розглянуть проєкт постанови, яким передбачено розпочати підготовку до традиційного перепису населення в 2023 році.

У свою чергу, Всеукраїнський перепис населення на основі використання даних національних реєстрів може відбутися у 2030 році.

Довідка: Традиційний спосіб проведення перепису – це поквартирний обхід домогосподарств переписувачами з паперовими анкетами чи планшетами. Водночас людям дається можливість самостійно надати інформацію про себе телефоном чи через інтернет.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb