Аеродром "Чугуїв", біля якого розбився літак із курсантами, відновить польоти

Заступник начальника Харківського національного університету повітряних сил ім. І. Кожедуба Костянтин Васюта заявив, що до кінця тижня аеродром в Чугуєві, поблизу якого розбився літак, має відновити польоти курсантів на Ан-26

Про це повідомляє "Суспільне".

"У найближчі дні аеродром "Чугуїв" буде відкритий для навчання курсантів", - сказав Васюта.

За його словами, відповідний дозвіл університет має отримати від командувача Військово-Повітряних Сил України.

"Аеродром "Чугуїв" закритий лише для навчання курсантів. Для виконання бойових задач і бойової підготовки пілотів, які є офіцерами, аеродром "Чугуїв" працював. Для них заборони на польоти не було”, - зазначив Васюта.

Попри тимчасове закриття аеродрому для навчальних польотів, курсанти продовжували відпрацювання практичних навичок, додав він.

"Курсанти 1-2 курсу продовжують навчання на легкомоторних літаках по всій Україні, курсанти випускного курсу продовжують (виліти, - ред.) на бойових літаках по всій території України у військових частинах Повітряних сил", - сказав Васюта.

  • Нагадаємо, що ввечері 25 вересня у Харківській області на 530 кілометрі траси Київ-Харків поруч із дорогою впав військовий літак Ан-26 та одразу загорівся. На борту були члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба – всього 27 людей. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb