На Луганщині чиновницю звинуватили у держзраді

На Луганщині за матеріалами контррозвідки СБУ винесено обвинувальний вирок за державну зраду очільниці структурного підрозділу однієї з обласних державних установ

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"Чиновницю завербували представники російських спецслужб під час її перебування на тимчасово окупованій території Луганської області у сімейних справах. Жінку затримали бойовики на КПВВ "Станиця Луганська" і передали співробітнику ФСБ РФ, який через шантаж та психологічний тиск примусив її погодитись на конфіденційну співпрацю. Представник ворожої спецслужби відпрацював чиновниці завдання зі збору інформації про кадровий склад і діяльність українських правоохоронних структур та органів влади", - йдеться у повідомленні.

Отримані відомості вона мала передавати куратору особисто під час чергових перетинів лінії розмежування.

Після повернення на контрольовану державою територію жінка була викрита контррозвідниками під час спроби виконати отримане від російської спецслужби завдання і добровільно повідомила про всі обставини свого вербування.

Суд визнав громадянку України винною у готуванні до держзради. При цьому, врахувавши, що вона сприяла слідству і надала важливу інформацію, яка використовується для подальшого документування підривної діяльності ФСБ РФ проти України, звільнив її від кримінальної відповідальності. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb