В Азербайджані з 12 грудня скасують воєнний стан

Парламент Азербайджану схвалив скасування воєнного стану в країні з півночі 12 грудня

Про це повідомляє Report.

Особливий режим перестане діяти на всій території країни з 00:00 за місцевим часом в суботу, 12 грудня.

Відповідне рішення азербайджанські парламентарії ухвалили сьогодні, 11 грудня.

Зазначимо, що воєнний стан в Азербайджані було введено 27 вересня у зв'язку з початком конфлікту в Нагірному Карабасі. Воно було введено в ряді міст і районів країни.

  • Нагадаємо, бої у Нагірному Карабаху відновилися наприкінці вересня 2020 року. Армія Азербайджану зламала оборону вірмен на південному театрі бойових дій, опанувала весь кордон між невизнаною Нагорно-Карабахською республікою та Іраном по річці Аракс та почала наступати в напрямку Лачинського коридору, що з'єднує столицю НКР Ханкенді (вірменською - Степанакерт) та власне Вірменію. Зайнявши Шушу армія Азербайджану отримала прямий вихід на Ханкенді та наблизилась до повного відвоювання своєї визнаної міжнародною спільнотою території. 
  • Опівночі 10 листопада прем'єрміністр Вірменії Нікол Пашинян повідомив про підписання угоди про припинення вогню з президентом Росії Володимиром Путіним та президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим.
  • 14 листопада офіційний Єреван заявив, що під час війни у Нагірному Карабах загинуло щонайменше 2317 вірменських військових.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb