"Статті лишились чинними": НАЗК вимагає у Офісу генпрокурора розслідувати закриття справ про конфлікт інтересів

Голова Національного агентства з запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков просить розслідувати закриття справ про конфлікт інтересів судами

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

Новіков написав відповідні листи до генерального прокурора України Ірини Венедіктової та голови Верховного суду Валентини Данішевської.

"Рішення Конституційного суду України позбавило НАЗК можливості складати адміністративні протоколи, пов’язані з конфліктом інтересів. Однак статті Кодексу України про адміністративні порушення (КУпАП), якими передбачається відповідальність за такі порушення, залишаються чинними. Незважаючи на це, окремі суди почали закривати справи щодо конфлікту інтересів на підставі рішення КСУ", – йдеться на сайті НАЗК.

Читайте також: Е-декларування: голова НАЗК закликав Зеленського ветувати закон про відновлення покарань за недостовірні дані

У відомстві вказують, що рішенням КСУ не визнавались неконституційними норми закону "Про запобігання корупції", порушення яких є підставою для відповідальності за статтями.

Повідомляється, що наразі суди здійснюють розгляд справ про адмінправопорушення за 130 протоколами НАЗК. Серед цих протоколів – 16 складені щодо народних депутатів України, 11 – щодо високопосадовці).

"Протоколи, складені з дотриманням вимог ст.ст. 254-257 КУпАП посадовими особами Національного агентства є належними та допустимими доказами у судових справах", – запевнив Новіков у листах.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb