Рішення КСУ щодо НАБУ увійшло в силу, Ситник лишається директором, - Малюська

Окремі положення закону про Національне антикорупційне бюро, які визнані неконституційними, втратили силу

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська у Facebook.

"Сьогодні втрачають силу окремі положення закону про НАБУ, визнані неконституційними рішенням КСУ від 16/09/2020... у результаті рішення КСУ зараз не існує процедури призначення директора НАБУ", - зазначив він.

За його словами, це рішення КСУ не змінило статус Ситника як директора НАБУ.

"Ситник залишається повноцінним директором НАБУ", - сказав міністр.

Малюська розповіла, що план влади складається з двох частин.

Перша частина - повернення президенту повноваження призначати й звільняти директора НАБУ. За його словами, для цього потрібні зміни до Конституції.

Другий пункт плану полягає у тому, щоб на перехідний період врегулювати процедури функціонування бюро, які не стосуються призначення директора, окремим законопроектом.

"Такий законопроект уже підготовлений урядом і зареєстрований під №4437. Очікуємо його розгляд парламентом вже цієї зими", - додав Малюська.

За словами Малюськи, відповідно до такого плану Ситник продовжить працювати директором НАБУ і виконувати свої функції або до дня обрання нового директора за новою процедурою.

Або ж він продовжить працювати до закінчення терміну свого призначення - 16 квітня 2022 року (у цьому випадку його повноваження перейдуть до відповідного заступника).

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb