Німеччина надасть Україні майже 215 млн євро кредиту на інфраструктурні та соціальні проєкти

Україна та Німеччина уклали рамкову угоду про фінансове співробітництво, якою передбачене надання 214,6 млн євро кредиту на інфраструктурні та соціальні проєкти

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Згідно з повідомленням, Україна та Федеративна Республіка Німеччина уклали рамкову угоду про фінансове співробітництво.

"Угодою передбачено надання на пільгових умовах кредитних ресурсів у обсязі до 214,6 млн євро, які будуть спрямовані на реалізацію інвестиційних проєктів, у тому числі для підтримки муніципалітетів", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, передбачається фінансування проєктів у сфері енергетики, які стосуються модернізації підстанцій та інтеграції української енергетичної системи до європейської об'єднаної енергосистеми); підтримки малого та середнього підприємництва; здійснення енергоефективних заходів у громадських будівлях; реконструкцію комунальної інфраструктури в регіонах.

Окрім того, угода передбачає надання до 40 млн євро на безоплатній та безповоротній основі - у формі грантів, з яких 30,5 млн євро буде спрямовано на покращення системи професійної освіти та посилення місцевого самоврядування в Україні.

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, підписана угода створить правові передумови для прискореної підготовки проєктів та переходу до їх впровадження.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb