Від призначення Шкарлета міністром освіти і науки очікуємо регресу реформ в освітянській сфері, - Гриневич

Ми очікуємо від призначення Сергія Шкарлета очільником Міністерства освіти та науки України повного регресу реформ в освітянській сфері, які розпочалися ще з 2014 року, сказала Гриневич

Таку думку висловила екс-міністр освіти і науки України (2016-2019 рр.) Лілія Гриневич в ефірі програми “Коментар з Христиною Шкудор” на телеканалі Еспресо.TV.

“Судячи з заяв та дій, які зробив пан Шкарлет в статусі в.о. міністра освіти та науки України, ми можемо очікувати великого регресу по реформах в Україні. Зокрема, тих, які були впроваджені після Революції Гідності в 2014 році. До того ж дивують якісь такі хаотичні та непрофесійні заяви новообраного міністра. Наприклад, початок навчання в школі з 5 років та повернення до десятирічного шкільного формату”, - заявила Лілія.

Ексміністр додала: “Великою проблемою буде й те, що комітет з питань освіти та науки не підтримав дану кандидатуру на посаду міністра. А  це, в майбутньому, може призвести хаотичної роботи міністерства. Адже впровадження будь-яких змін до законів супроводжуватиметься дискусіями. Тому, на мою думку, кандидатура Шкарлета є зручною для президента Зеленського.”