Бонуси від "Нафтогазу": Вітренко передав 170 млн на 4 роки у бюджет, - Шмигаль

Прем'єрміністр Денис Шмигаль заявив, що колишній виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко передав бонуси у 170 млн на 4 роки у бюджет

Про це він заявив в етері однієї з телепрограм, повідомляє Цензор.НЕТ.

Шмигаль прокоментував слова одного з гостей програми про те, що 170 млн грн, витрачені на виплату бонусу Вітренку, можна було б витратити на доплати лікарям.

"Це не державний бюджет, це не в сфері впливу уряду, але це питання, яке вирішувалося між" Нафтогазом "і менеджером в судовому порядку. Це бонуси, які були нараховані і про які домовлялися до того взагалі, як наш уряд приступив до роботи" , - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що Вітренко на 4 роки передав ці гроші до держбюджету.

"Цей менеджер залишив на 4 роки ці гроші в державному бюджеті, він їх не забрав. Це важливо. Така була домовленість. Щоб ці гроші залишилися, і були розподілені. Вони з бюджету компанії, з якою судився менеджер, перейшли в державний бюджет, і сьогодні державний бюджет ними користується через покупку облігацій внутрішньої державної позики ", - пояснив Шмигаль.

  • Нагадаємо, що за даними ЗМІ на банківський рахунок екскандидата на пост першого віце-прем'єра Юрія Вітренка надійшло 170 млн грн від НАК "Нафтогаз".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb