19 грудня на фронті: з російського боку - 7 обстрілів, з українського - без відповідей

Протягом минулої доби, 19 грудня 2020 року, з боку російських військ було зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню на Донбасі

Про це йдеться у ранковому зведенні про становище в зоні Операції Об’єднаних сил станом на 7:30 неділі, 20 грудня 2020 року, розповідає Еспресо.TV.

Обстріли з боку окупантів мали місце неподалік від 5 українських населених пунктів:

Південного,

Шумів,

Авдіївки,

Водяного,

Павлополя.

Росіяни вели вогонь з 4 різних видів озброєння.

"В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї поблизу Південного. Неподалік населеного пункту Шуми противник вів вогонь в бік українських позицій з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Читайте такожКлімкін: Росія і без Путіна буде ворогом для України

Також за допомогою кулеметів вороги здійснили провокаційний обстріл наших позицій в передмісті Авдіївки, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". А поблизу Водяного - з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Ворожу вогневу активність було помічено і неподалік Павлополя, де для коригування вогню з АГС ворог застосував БпЛА. Проліт безпілотника над лінією розмежування зафіксували і неподалік Водяного. Умілі дії наших засобів РЕБ зупинили подальше застосування БпЛА", - наводить подробиці пресслужба ООС.

Як наголошується, "постріли окупантів були неприцільними і не несли загрози життю наших воїнів, тому вогонь у відповідь вони не відкривали".

Згідно із офіційними даними, серед захисників України бойових втрат та поранень немає.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb