ФСБ назвала дзвінок Навального учаснику замаху на нього "спланованою провокацією" і пообіцяла "перевірку"

21 грудня у ФСБ відреагували на відео, де чоловік, який говорить з Олексієм Навальним фактично підтверджує версію російського опозиціонера про отруєння "Новічком"

Про це повідомляє ТАСС.

"Розміщене О. Навальним в мережі Інтернет так зване розслідування про нібито зроблені щодо нього дії є спланованоюпровокацією, спрямованою на дискредитацію ФСБ Росії і співробітників органів федеральної служби безпеки, здійснення якої не було б можливим без організаційної та технічної підтримки іноземних спецслужб", - зазнаили в ФСБ.

У спецслужбі назвали відео з телефонною розмовою Навального з одним із співробітників підрозділу ФСБ  підробкою.

"Використання способу підміни номера абонента - відомий прийом іноземних спецслужб, раніше не раз апробований в антиросійських акціях, що дозволяє виключити можливість установки реальних учасників розмови", - підкреслили в ФСБ. 

Дивіться також: "Зателефонував своєму вбивці": Навальний від імені помічника ексдиректора ФСБ подзвонив учаснику замаху на нього і добився зізнання. ВІДЕО

У Федеральній службі безпеки пообіцяли перевірку щодо цього інциденту.

Відзначимо, сам Навальний у відео розповідає, що програма по зміні телефонного номеру, яку він використав, широко вживається російськими пранкерами для розіграшів.

Читайте також: Докази у справі отруєння Навального представлять Раді Європи, а також парламентам Британії та США

Раніше Навальний опублікував запис телефонної розмови з людиною, який нібито є одним з восьми співробітників секретного підрозділу ФСБ, що організували його отруєння.

Нагадаємо, 17 грудня на прес-конференції президент РФ Володимир Путін назвав розслідування про отруєння Навального "легалізацією матеріалів американських спецслужб", після чого висловив припущення, що Навальний користується підтримкою спецслужб США

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо