Прикордонники ще не знають, чи пустять російського репера Моргенштерна до України

Державна прикордонна служба не знає, чи хтось почав перевіряти російського репера Моргенштерна щодо законності приїзду в Україну з концертом

Про це у Державній прикордонній службі відповіли "Радіо Свобода".

"Перевірка здійснюється різними шляхами. Якщо у нас відносно нього буде попередня інформація про те, що він відвідував окупований Крим, знову ж таки, підтвердження цього буде здійснюватися безпосередньо при появі його на державному кордоні. Або ж, навіть якщо у нас немає такої інформації відносно іноземця, все рівно, відбувається додаткова перевірка, у разі неохідності, на державному кордоні. І при підтвердженні незаконних подорожей в Крим таким особам, як я зазначив, забороняється в’їзд в Україну і проставляється заборона на в’їзд терміном на три роки", – зазначив речник відомства Андрій Демченко.

У Державній прикордонній службі відповіли, що наразі не знають, чи хтось із оперативних співробітників відомства вже почав перевіряти Моргенштерна на предмет його незаконного в’їзду на окуповану територію України.

Така перевірка зазвичай здійснюється безпосередньо на кордоні, або може відбуватися й раніше.

Репер Алішер Валєєв, відомий як Моргенштерн, у жовтні прокоментував питання Криму, відповідаючи на заклик своїх прихильників виступити там із концертом.

"В Крим давай? Я би з радістю в Крим. Але, на жаль, в реальному світі, якщо я туди поїду – мене в Україну тоді не пустять", – заявив російський артист.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb