Польща може стати посередником в отриманні вакцини від Євросоюзу, - Шмигаль

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Польща може стати країною-посередником в отриманні вакцини від коронавірусу з Європейського Союзу

Про це він заявив під час засідання Кабміну 23 грудня.

Шмигаль нагадав, що МОЗ спільно з Центром громадського здоров’я 22 грудня затвердили загальнонаціональний план вакцинації.

"Цей документ має стати комплексною методичкою для реалізації основної мети — вакцинування якнайбільшої кількості груп населення найближчим роком. План включає пріоритетні групи та етапи вакцинування, описує логістичну складову та процеси для організації кампанії", - зазначив він.

Читайте також: Франція готова допомогти Україні швидше отримати вакцину від COVID-19, - Зеленський

Прем’єр зауважив, що окрім вже закладених 8 млн вакцин, які Україна отримає в межах глобальної ініціативи COVAX, уряд та Офіс президента працюють, щоб у 2021 році країна мала значно більшу кількість вакцин.

"Спільно зі Світовим банком та ЄІБ опрацьовується можливість закупівлі вакцин проти COVID-19. Відповідна робота також ведеться на рівні керівництва США, Великої Британії, Німеччини. Тривають активні перемовини з Польщею, яка може стати країною-посередником в отриманні вакцин з ЄС", - наголосив Шмигаль.

Читайте також: Радуцький виключив можливість завезення в Україну фальсифікованої вакцини від СOVID-19

Він додав, що Україна матиме достатньо ресурсу для закупівлю вакцин.

"Майже 3 млрд грн вже закладено у Держбюджеті. Додатково буде створено спеціальний фонд, що акумулюватиме кошти на вакцини та доплати лікарям", - повідомив прем’єр.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb