Туреччина направила 60 військових в Азербайджан в рамках домовленостей щодо Карабаху

Міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що Туреччина направила в Азербайджан 60 військових у рамках домовленостей про створення центру з контролю за ситуацією в Нагірному Карабасі

Про це він повідомив в ефірі телеканалу NTV, передає "РБК-Україна".

"Термін перебування військових в Азербайджані турецька сторона обговорить з Росією", - сказав Акар.

За словами міністра, контролювати підтримання перемир'я в Нагірному Карабасі будуть від 30 до 60 турецьких військовослужбовців.

  • Нагадаємо, бої у Нагірному Карабаху відновилися наприкінці вересня 2020 року. Армія Азербайджану зламала оборону вірмен на південному театрі бойових дій, опанувала весь кордон між невизнаною Нагорно-Карабахською республікою та Іраном по річці Аракс та почала наступати в напрямку Лачинського коридору, що з'єднує столицю НКР Ханкенді (вірменською - Степанакерт) та власне Вірменію. Зайнявши Шушу армія Азербайджану отримала прямий вихід на Ханкенді та наблизилась до повного відвоювання своєї визнаної міжнародною спільнотою території. 
  • Опівночі 10 листопада прем'єрміністр Вірменії Нікол Пашинян повідомив про підписання угоди про припинення вогню з президентом Росії Володимиром Путіним та президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим.
  • 14 листопада офіційний Єреван заявив, що під час війни у Нагірному Карабах загинуло щонайменше 2317 вірменських військових.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb