Оргкомітет книжкової премії "Еспресо. Вибір читачів 2020" оголосив переможців у номінаціях "Література для дітей" та "Література для підлітків"

23 грудня, книжкова премія "Еспресо. Вибір читачів" оголосила найкращі книжкові новинки для дітей та підлітків

Про це повідомляє Еспресо.TV.

У номінації "Література для дітей" перемогу здобула Тетяна Поставна з книгою "Коли я була лисицею" видавництва "Vivat". Це книга-дебют авторки. До фіналу також увійшли Оля Русіна ("Мія і місячне затемнення" від "Видавництва Старого Лева") та Грася Олійко ("Історія, які розповіла Жука" від "Видавництва Старого Лева"). Цьогоріч спонсором номінації "Література для дітей" виступила промислова група ViOil. 

Найкращою у номінації "Література для підлітків" читачі обрали "Шпигунку з притулку "Артеміда"" видавництва "Vivat" авторки Наталії Довгопол. За перемогу також змагалися Іван Андрусяк ("Сірка на порох" видавництва "Фонтан казок") та Саша Камінська ("Не кажи нікому" видавництва "Ранок").

Показ телеверсії церемонії нагородження в ефірі Еспресо відбудеться 26 грудня о 18:00 та 27 грудня о 22:00. 

Нагадаємо, книжкова премія "Еспресо. Вибір читачів" заснована телеканалом "Еспресо" та підтримана ГО "Демфорум". Її презентація відбулась у травні 2017 року в рамках міжнародного фестивалю Книжковий Арсенал у Києві. Премія триває вже четвертий рік поспіль.  Участь можуть брати лише українськомовні книжки. Конкурс триває у три етапи. Спочатку, за пропозиціями видавництв, формують довгий список. Тоді експертна рада вибирає три книги для кожної з номінацій ("Література для дорослих", "Література для підлітків", "Література для дітей"), за які голосують читачі бібліотек України. 

Нагадаємо, що торік у категорії "Найкраща книжка для дітей і підлітків" перемогу здобула "Зграя" Анастасії Нікуліної ("Vivat").

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал.