Верховний Суд відмовив в оскарженні рішення про передачу справи Татарова до СБУ

Верховний Суд дійшов висновку, що ухвала слідчого судді про зобов’язання змінити підслідність у кримінальному провадженні щодо заступника голови ОПУ Олега Татарова не підлягає оскарженню

Про це повідомляє пресслужба суду в Facebook.

Зазначається, що чинне законодавство не передбачає можливості оскаржити рішення слідчого судді про задоволення скарги на бездіяльність прокурора та зобов'язання вчинити певні дії.

Читайте також: Офіс генпрокурора передав справу Татарова в СБУ, - Слідство.Інфо

Як відомо, 23 грудня 2020 року Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду відмовив у відкритті касаційного провадження у справі № 757/55167/20-к за касаційними скаргами захисника одного з підозрюваних та Генерального прокурора на судові рішення апеляційного суду про залишення в силі ухвали Печерського районного суду м. Києва від 14 грудня 2020 року, якою Генерального прокурора зобов’язано вирішити спір про підслідність у кримінальному провадженні та доручити здійснення досудового розслідування у ньому іншому органу досудового розслідування.

Читайте також: "Втручання в розслідування": НАБУ про передачу від них справи Татарова до Служби безпеки

У ВС зауважили, що це рішення Печерського районного суду оскаржили в апеляційному суді як сторона захисту, так і генеральний прокурор.

Читайте також: Татаров заявив, що досі працює попри написану заяву про "призупинення повноважень"

"Ухвалами Київського апеляційного суду від 18 грудня 2020 року обом скаржникам відмовлено у відкритті провадження за їхніми апеляційними скаргами у зв’язку з тим, що ці скарги були подані на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в апеляційному порядку", - повідомили в суді.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb