Американський тренер назвав причини скандального розриву з Усиком

Колишній тренер Олександра Усика Джеймс Алі Башир заявив, що припинив співпрацю з українським боксером, бо він не дослухався до його порад

Про це Башир розповів у інтерв'ю YouTube-каналу BWTM SPORTS & GAMING.

За словами Башира, коли він тренував Усика, на боксера своїми порадами негативно впливали сторонні особи.

"Не можна тренувати бійця, коли він слухає ще двох-трьох чоловік паралельно. Я тренував його в залі, але потім він проводив вечір з іншими людьми з табору. Вони були весь час разом, поки на наступний день він не повертався на тренування. Вони мали доступ до його вух, говорили, що йому потрібно зробити. Як можна підготувати боксера, коли він слухає інших? У всіх цих людей, яких він слухає, разом немає навіть 20 років досвіду в боксі, але вони говорять йому, що і як необхідно робити", - сказав Башир, який на початку кар'єри працював у команді легендарного американця Мохаммеда Алі.

Читайте також: Чому колотнеча з тренерами вилізе Усику боком

Він додав, що проблемою багатьох боксерів є те, що вони слухають людей, не причетних до боксу, у яких немає досвіду ні в рингу, ні за його межами.

"У мене є досвід і там, і там. Я роблю це 51 рік свого життя. Якщо ти приймаєш те, чого я тебе навчаю, то можеш рухатися вперед ", - сказав Башир.

Джеймс Алі Башир у 2016 році привів Усика до першого чемпіонського титулу, який він здобув у поєдинку з поляком Кшиштофом Гловацькі. На початку 2017 року боксер припинив співпрацю з американцем.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb