У світі найменш готовими до пандемії COVID-19 були уряди популістів. Вона їх і змітає, - Портников

Ті країни, де на чолі стояли популісти з дуже високими рейтингами, виявилися особливо вразливими до удару коронавірусу

Про це український журналіст, публіцист і громадський діяч Віталій Портников заявив в етері щотижневої програми "Суботній політклуб" на Еспресо.TV.

"Я вважаю, що пандемія коронавірусу стала вироком світовому популізму. Згадайте, які люди були у перших рядках новин як успішні політики на початку 2020 року: Дональд Трамп, Маттео Сальвіні, лідер італійської "Лігі півночі", Володимир Зеленський... Дональд Трамп програв вибори. Я думаю, що якщо б не пандемія коронавірусу, міг би бути інший результат президентських виборів у США. Маттео Сальвіні, взагалі, знаходиться під судом і перебуває в опозиції без якихось можливостей повернутися до влади в Італії. Володимир Зеленський - розчарування українського 2020 року для 40% українців", - пояснив Портников.

"Борис Джонсон, який обіцяв вивести Велику Британію з Європейського Союзу так щоб "нам було можна все, а їм не можна було нічого", фактично погодився на нульові ставки у торгівельному співробітництві з Європейським Союзом. Європейський Союз по суті домігся від Британії всього, чого бажав після брекзиту", - додав публіцист.

Читайте такожПандемія коронавірусу, перемога Байдена та війна у Карабаху: ТОП-10 світових політичних подій та скандалів року

На його думку, відтепер, тобто починаючи з 2021 року, "люди не будуть так легко голосувати за ці солодкі обіцянки, за ці розмови про боротьбу з всесвітньою бюрократією й всесвітньою змовою, за всю цю дурню, яка переповнювала голови багатьох людей і змушувала їх робити абсолютно недоречний вибір".

"Я дуже сподіваюся, що велика частина людей (в Україні менше, у цивілізованому світі більше), починає дорослішати", - наголосив Віталій Портников.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb