Вбивство Шеремета: Нацполіція отримала інформацію щодо можливих замовників

Національна поліція України отримала документи й аудіозаписи про можливих замовників убивства журналіста Павла Шеремета

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

У грудні 2020 року слідство Нацполіції отримало за допомогою Служби зовнішньої розвідки України інформацію, що представляє інтерес в розслідуванні підриву журналіста Павла Шеремета в 2016 році.

"Документи та аудіозаписи, крайні з яких датовані 2012 роком, вже надійшли в розпорядження слідства і становлять інтерес з точки зору встановлення замовників злочину", - йдеться в повідомленні.

Зазначаєтьсчя, що фрагменти інформації, яка є в розпорядженні слідства Нацполіції, опубліковані в мережі Інтернет.

Читайте також: "Президент чекає цих операцій": оприлюднено записи про ймовірну причетність білоруських спецслужб до вбивства Шеремета

"На оприлюднених записах невстановлені особи обговорюють питання вбивства журналіста Павла Шеремета. Зокрема, наголошувалося на варіанті отруєння із використанням токсичних речовин, а також підрив", - йдеться в повідомленні.

Наразі слідство Нацполіції отримали дозвіл на проведення слідчих дій в одній з європейських країн.

Справу стосовно виконавців підриву Павла Шеремета передано до суду, щодо замовників виділене окреме кримінальне провадження, розслідування в якому триває. 

"Нацполіція звертається до всіх – і до українських громадян, і до іноземців: кому відома будь-яка інформація про замовлення вбивства Павла Шеремета, прохання звертатися до органів поліції", - йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb