Заворушення у США: Конгрес встиг до евакуації сертифікувати лише 12 із 538 голосів вибірників

На спільному засіданні Конгресу та Сенату США встигли затвердити тільки 12 із 538 голосів вибірників через протестувальників, які увірвалися в будівлю

Про це повідомляє CNN.

Затвердження результатів виборів проходить по кожному штату окремо в алфавітному порядку. На засіданні в Капітолії сертифікувати лише дев'ять голосів із Алабами та три від Аляски.

Учасники спільного засідання обговорювали результати виборів у Арізоні під час того як в будівлю Капітолію увірвалися протестувальники.

Нагадаємо, що сьогодні обидві палати Конгресу США перервали засідання на тлі масового протесту біля Капітолію, де проходить засідання Конгресу по затвердженню результатів виборів. Протест переріс у сутички з силовиками, а потім демонстранти прорвалися до будівлі Капітолію.

За деякими даними, вони хочуть утримати за собою будівлю у найближчу ніч.

Обраний президент США Джо Байден звернувся до Трампа на тлі заворушень у країні. Він заявив, що демократична система США перебуває під безпрецедентною атакою.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп записав відеозвернення на тлі заворушень біля і в будівлі Конгресу США, в якому попросив своїх прихильників залишити Капітолій.

Водночас американський президент в черговий раз підкреслив, що президентські вибори в США були сфальсифіковані.

Згодом поліція відтіснила протестувальників зі сходів Капітолію.

Керівництво Конгресу США переміщають на військову базу Форт Леслі Макнейр у Вашингтоні.