8 січня на фронті: з російського боку - 9 обстрілів, з українського - вогонь у відповідь

Протягом минулої доби, 8 січня 2021 року, збройні формування Російської Федерації дев’ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі

Про це йдеться в ранковому зведенні щодо ситуації у зоні проведення Операції Об’єднаних сил станом на 7:00 суботи, 9 січня, передає Еспресо.TV.

Обстріли здійснювалися поблизу:

Водяного (на Приазов’ї),

Водяного (біля Донецька),

Талкаківки,

Південного.

"Так, на Приазов’ї, неподалік Водяного противник чотири рази відкривав вогонь в бік українських позицій з різного озброєння: мінометів 120-го калібру, автоматичних, протитанкових станкових та підствольних гранатометів і великокаліберних кулеметів. В районі населеного пункту Водяне, що біля Донецька, ворог кілька разів вів вогонь як з гранатометів, так і зі стрілецької зброї. Таке ж озброєння противник використав і поблизу Талаківки", - зазначається у повідомленні.

Читайте також10 дуже своєчасних тепер думок Степана Бандери

Неподалік Південного окупанти відкрили провокативний попереджувальний вогонь зі стрілецької зброї та гранатомета у напрямку, де проводились ремонтні роботи по відновленню водопостачання на ділянці водогону "Горлівка-Торецьк". Для уникнення жертв, робочу бригаду було негайно виведено із району обстрілу, роботи припинено.

Як зазначається, про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.

"На обстріли збройних формувань Російської Федерації українські захисники відкривали вогонь у відповідь", - запевняє пресслужба ООС.

Серед наших воїнів бойових втрат немає.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb