НАЗК призупинило держфінансування "Голосу" через претензії до оформлення документів, - Рудик

Національне агентство з питань запобігання корупції призупинило державне фінансування для партії "Голос" через претензії до оформлення документів

Про це повідомила лідерка партії Кіра Рудик на своїй сторінці у Facebook.

"НАЗК призупинило державне фінансування для партії "Голос". У Нацагентства із запобігання корупції виникли претензії до оформлення угод та актів виконаних робіт у наших підрядників та до того, що ми сплатили орендну плату за офіси трьох наших територіальних організацій", - написала Рудик.

Фракція "Голосу" розцінює це, "як тиск на незалежну та єдину неолігархічну парламентську партію". 

"Ми не беремо гроші у жодного з олігархів. Ми не платимо депутатам за їхні голоси у Верховній Раді, ми не лобіюємо інтереси окремих бізнес-холдингів. Основним джерелом фінансування операційної діяльності партії лишаються державні кошти, передбачені законом. Ці фінанси - це запорука нашої незалежності, як єдиної демократичної проєвропейської партії, члени якої ніколи не брали участі в корупційних схемах", - написала Рудик.

Вона зазначила, що спроба позбавити "Голос" державного фінансування є "безпідставною" і партія готується оскаржувати таке рішення. Партія "Голос" закликає НАЗК "не перевищувати свої повноваження й залишатися незалежним органом. А також служити на користь суспільству, виконуючи свою основну функцію - запобігання корупції, а не бути інструментом політичного тиску на партію, яка бореться з корупцією та олігархатом".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb