Творець Telegram Дуров розкритикував Apple за цензуру, закликавши переходити на Android

Засновник месенджера Telegram Павло Дуров розкритикував корпорацію Apple за цензуру, закликавши переходити на смартфони з операційною системою Android

"Apple і Google представляють набагато більшу проблему для свободи, ніж Twitter. Apple є найбільш небезпечною з цих двох, тому що вона може повністю обмежити ваш доступ до додатків", - заявив Дуров.

Коментуючи блокування соціальної мережі Parler у магазинах Google і Apple, Дуров нагадав, що на Android існує можливість встановлювати програмне забезпечення сторонніх розробників.

Засновник Telegram також пообіцяв, що для підстраховки користувачам Apple готують можливість користуватися месенджером через браузер Safari з усіма функціями програми.

Раніше Parler, куди пішло багато прихильників Дональда Трампа після блокування в Twitter, заблокувала в своєму магазині Google. Пізніше таке ж рішення було прийнято в Apple — соціальну мережу видалили з App Store.

На тлі подій зі безладом під Капітолієм соціальна мережа Twitter повідомила, що прийняла рішення назавжди заблокувати аккаунт Дональда Трампа через "ризик до подальшого підбурювання насильства".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb