В Італії починається найбільший за останні десятиліття суд над мафією Ндрангета

Сотні ймовірних членів наймогутнішого мафіозного угрупування Італії Ндрангета постануть перед судом в ході найбільшого за останні 30 років процесу над організованим злочинним угрупованням

Як пише The Guardian, перше судове засідання відбудеться в середу, 13 січня, в місті Ламеція-Терме, регіон Калабрія. Для цих цілей було побудовано спеціальну залу суду на 1000 місць зі спеціальними боксами для обвинувачених.

Очікується, що понад 900 свідків дадуть свідчення проти 355 осіб, яким закидають причетність до мафіозного синдикату Ндрангета. На лаві підсудних опинилися політики, державні службовці, колишні правоохоронці і бізнесмени.

Майже всі обвинувачені були затримані і взяті під варту в грудні 2019 року в ході масштабного розслідування, яке було розпочато в 2016 році і охопило щонайменше 11 регіонів Італії.

Прокурор у боротьбі з мафією Нікола Граттер, який очолює розслідування, назвав упіймання ймовірних членів Ндрангета найбільшою операцією проти злочинних синдикатів з часів судових процесів в Палермо в 1986-92 роках, коли сицилійські прокурори посадили на лаву підсудних 475 осіб.

Ндрангета є наймогутнішим злочинним угрупованням в Італії і одним з найбагатших у світі.

Згідно з результатами дослідження дослідного інституту Demoskopita, доходи мафіозного угрупування за 2013 рік склали 53 млрд євро, що перевищує доходи корпорацій Deutsche Bank і McDonald's разом узяті.

На думку дослідників, секрет успіху Ндрангета полягає в тому, що злочинний синдикат глибоко укорінився в регіоні Калабрія. Боси мафії рідко покидають свої глухі села, незважаючи на мільйонні угоди по всьому світу.

Щоб захистити себе, вони будують тунелі під своїми будинками, бункери в горах, до яких можна дістатися лише пішки, і укриття в лісі на той випадок, якщо їм доведеться тікати.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb