CША запровадили санкції проти китайського інвестора "Мотор Січі"

Міністерство торгівлі США запровадило санкції проти китайської компанії-інвестора "Мотор Січі" Skyrizon через загрозу національній безпеці

Про це йдеться у повідомленні відомства.

Згідно з повідомленням, Skyrizon внесли до списку Military End-User (MEU). У нього заносять компанії, які діють в інтересах китайської армії. Йдеться, що компанія загрожує національній безпеці США, "допомагаючи Китаю залякувати сусідів у Південно-Китайському морі".

Щодо компанії діятимуть обмеження на експорт, реекспорт та переміщення товарів у сусідні країни. Для виконання цих операції компанія потребуватиме додаткових ліцензій.

За словами міністра торгівлі США Уілбура Росса, нерозсудливі та войовничі дії Китаю у Південно-Китайському морі та агресивний поштовх до придбання чутливої інтелектуальної власності та технологій для мілітаризації є загрозою національній безпеці США та міжнародного співтовариства.

"Skyrizon - китайська державна компанія і її спроби придбати та узаконити закордонні військові технології становлять значну загрозу національній безпеці США та інтересам зовнішньої політики", - цитує пресслужба слова Росса.

Міністр додав, що ця акція служить для попередження експортної спільноти про значні зв'язки компанії зі збройними силами Китаю.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb