В Україні вперше встановили вимоги до енергоефективності для будівництва, - Мінрегіон

В Україні відтепер житлові та громадські будівлі не можна будувати без дотримання мінімальних вимог до енергоефективності, заявили у Мінрегіоні

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Міністерство розвитку громад та територій розробило два накази щодо мінімальної енергоефективності будівель та методики її розрахунку, які вже набрали чинності", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що встановлення мінімальних норм енергоефективності дозволить ефективно використовувати енергоресурси, а власники житла та приміщень зможуть заощаджувати на комунальних платежах. Такі вимоги в Україні встановили вперше.

"Вони дозволять проводити термомодернізацію будівлі поетапно, що дозволить її власникам більш ефективно спланувати бюджет та подальші роботи, щоб отримати клас енергоефективності об’єкту не нижче "С", - йдеться у повідомленні.

Винятки до яких не будуть застосовуватись ці вимоги: індивідуальні житлові будинки, історичні будівлі, будівлі промислового, сільськогосподарського призначення, об’єкти транспорту, енергетики та оборони, виконання будівельних робіт з відновлення окремих конструкцій будівель та споруд, з метою ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (аварій), відновлення функціонування об’єктів, призначених для забезпечення життєдіяльності населення.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb