Рятувальники знайшли три тіла на місці, де потонув суховантаж Arvin, - МЗС

Станом на 10:00 18 січня 6 членів екіпажу врятовано, знайдені тіла трьох загиблих моряків. Процедура їх ідентифікації триває

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Нагадаємо, 17 січня біля узбережжя провінції Бартин, Туреччина, затонуло судно Arvin під прапором Палау. На борту судна перебувало 12 членів екіпажу, серед яких 10 громадян України. За наявними даними, власником затонулого судна є українська компанія Arvin Shipping  LTD.

За попередньою інформацією, морська аварія сталася через сильний шторм.

Турецька влада зазначає, що станом на 10:00 18 січня 6 членів екіпажу врятовано (5 громадян України та 1 громадянин РФ). В ході пошукової операції рятувальники знайшли тіла трьох загиблих моряків. Наразі триває процедура їх ідентифікації.

Читайте також: Турецький капітан корабля розповів подробиці порятунку українських моряків

"Врятованих осіб було госпіталізовано до місцевої лікарні м. Бартин. Стан їхнього здоров’я задовільний. Очікується, що сьогодні їх буде виписано з лікарні. Пошуково-рятувальна операція щодо інших членів екіпажу триває", - пояснили в МЗС.

В міністерстві наголосили, що до м.Бартин прибув посол України в Турецькій республіці та консульські працівники для надання постраждалим громадянам України необхідної консульської допомоги та координації взаємодії з турецькими компетентними органами на місці.