Україна знову, як і в 2014-му, під очевидною загрозою, - Луценко про ситуацію в Росії

Повернення Олексія Навального у Росію слід розглядати як продуманий крок перед осінніми виборами в Думу, які можуть пройти за опозиційним порядком денним

Про це колишній генпрокурор Юрій Луценко написав на своїй сторінці у Facebook.

“Повернення Навального назад, у широкому й у вузькому смислі - в тюрму, слід розглядати як продуманий крок перед осінніми виборами в Думу. Рейтинг партії влади скоротився вдвічі - до 30%. Тож вибори у вересні 2021 року можуть пройти за опозиційною повісткою. На це і ставить Навальний, який в російській тюрмі стає опозиціонером #1”, - пише Луценко.

За словами Луценка, для України це важливо,бо Путін не сидітиме, склавши руки. Його інструмент підвищення рейтингу в межах країни давно відомий і випробуваний. Це анексія чужих територій під гаслом відновлення імперії.  

На його думку, в цій ситуації може йтися про анексію Білорусі.

“Парламентські вибори для Путіна - лише основа для другого ймовірного кроку - переходу на посаду глави так званого «союзного государства». Підписаний ним закон про імунітет екс-президента рф - непрямий цьому доказ”, - написав ексгенпрокурор.

Читайте також: Дива не сталося. Навального взяла під варту пенітенціарна служба РФ

Луценко певен, що Путін не обмежиться лише діями щодо Білорусі.

“Формат РФ-Білорусь - замало для диктатора планетарного масштабу.  Тому Україна знову, як і в 2014, під очевидною загрозою. Відповіддю має стати пріоритетний розвиток Збройних сил України, активна протидія СБУ пятій колоні аж до рішення Нацради по ТБ про закриття проросійських телеканалів та відновлення активної ролі України в світовому антипутінському фронті”, - резюмує Луценко.