Навальний не в змозі сьогодні підірвати путінський режим, надто нерівні сили, - Огризко

Ексміністр закордонних справ Володимир Огризко заявив, що наразі російський опозиціонер Олексій Навальний не в змозі підірвати путінський режим

Про це він заявив  в ефірі програми "Вердикт із Сергієм Руденко" на Еспресо.TV.

"Що показав нам випадок з Навальним (Олексій Навальний – російський опозиціонер – ред.)? Є певна кількість людей, які його підтримують, які поділяють більш-менш ліберальні (погляди – ред.). Є певна кількість людей, яка виступає за його лінії боротьби з корупцією в РФ, необхідність зміну режиму, тому що він є клептократичним. Тому що громадяни РФ за 20 років не збагатіли, а збідніли і таке інше", - зазначив Огризко.

Ексміністр зауважив, що погляди Навального є певним трендом у РФ.

Читайте також: "Не мовчіть, чиніть опір": Навальний закликав росіян до вуличних протестів

"Давайте розберемося, а як же підтримують його сьогоднішні росіяни? От ми побачили, що до "Внуково" під'їхало, за різними, навіть найпозитивнішими оцінками, не більше 1,5-2 тис. людей", - сказав він.

Огризко зазначив, що Навальний звернувся після затримання до людей виходити на вулиці і таке інше, проте великих акцій не відбувається.

"Російське суспільство, яке здатне більш-менш реагувати якось адекватно, сидить в Ютубі, Фейсбуці, Інтернеті і ставить лайки. А переважна більшість суспільства Навального, на превеликий жаль, не сприймає. Якщо ми подивимося на статистику, то вона взагалі шокуюча. Бо виходить так, що більшість росіян не вірить, що Навального отруїли; що дехто, і це високий відсоток, що це інсценування (говорить – ред.)", - зазначив він.

Читайте також: У Кремлі заявили, що Путін "не боїться" Навального

За словами ексміністра, чи зможе Навальний зрушити російський режим – велике запитання.

"І разом з тим, є дуже небезпечна річ, якщо на Заході Навального зроблять героєм і будуть, власне, вести лінію на те, що саме він є обличчям нової Росії, то, я боюсь, наші західні партнери в черговий раз сильно помиляться. Це вже було не раз в історії сучасної Росії і Радянського Союзу, коли чорне видавалося білим і навпаки. І потім приймалися зовсім неадекватні рішення. Боюсь, що Навальний не в змозі сьогодні, щонайменше, підірвати путінський режим. Надто нерівні сили", - наголосив Огризко.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb