Це неприпустимо: у Кремлі відреагували на рішення відібрати у Лукашенка ЧС з хокею

У Кремлі висловили обурення через рішення Міжнародної федерації хокею відібрати у Білорусі право на проведення чемпіонату світу

Про це повідомляють російські ЗМІ.

За словами речниці Міністерства закордонних справ Росії Марії Захарової рішення відібрати у Мінська чемпіонат світу є політизованим.

"Те, що коїться навколо Білорусі, політизоване донезмоги на всіх напрямках. Знаходьте ваші синоніми - упереджене, неспортивне рішення. По-моєму, ніхто і не приховував мотивацію прийняття цього рішення. Це приклад навіть не політизації, а використання санкційних і політичних інструментів, який в принципі є неприпустимим", - сказала Захарова.

Вона порівняла ситуацію із ЧС у Білорусі із подіями навколо чемпіонату світу з футболу в Росії 2018 року.

"Ми пройшли кілька подібних заходів перед домашнім чемпіонатом світу з футболу. Згадайте про те, яка драматична підготовка до турніру у нас була. Замість того, щоб дати нашій країні можливість спокійно готуватися щотижня були заяви то одного, то іншого політичного діяча про те, що Росію треба позбавити права проведення турніру", - сказала Захарова.

У Білорусі відібрали чемпіонат світу через придушення режимом Олександра Лукашенка протестів після сфальсифікованих президентських виборів. Міжнародна федерація хокею до останнього наполягала на проведення турніру в Мінську, але була змушена відібрати його після того, як від фінансування ЧС-2021 відмовилися головні спонсори.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb