НБУ почне перевірки банків на дотримання кібербезпеки

Національний банк України впровадить виїзні перевірки та безвиїзний нагляд щодо дотримання банками заходів кіберзахисту та інформаційної безпеки

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Згідно з повідомленням, НБУ посилює контроль за виконанням банками заходів із забезпечення кіберзахисту та інформаційної безпеки. Для цього регулятор запроваджує новий вид контролю за банками у формі виїзних перевірок та безвиїзного нагляду. Заходи здійснюватимуться фахівцями НБУ у сфері кіберзахисту та інформаційної безпеки.

Крім того, банки будуть зобов'язані проводить щорічну самооцінку стану інформаційної безпеки та кіберзахисту, а також складати і подавати НБУ щорічний звіт з питань оцінювання відповідних ризиків.

Зазначається, що реалізація таких механізмів контролю дозволить НБУ оцінювати ефективність функціонування системи управління інформаційною безпекою банку, повноту виконання банком нормативно-правових актів з питань інформаційної безпеки та кіберзахисту, а також рівень управління банку ризиками інформаційної безпеки й кіберризиків, системи внутрішнього контролю за цими напрямками.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb