Київ веде переговори з кількома світовими виробниками щодо закупівлі 1 млн доз вакцини від COVID-19, - Кличко

Київська влада веде переговори з кількома американськими та європейськими виробниками вакцин від COVID-19 щодо закупівлі 1 млн доз коштом міського бюджету

Про це мер Києва Віталій Кличко написав у Facebook.

"Столична влада веде переговори з кількома американськими та європейськими компаніями-виробниками вакцини від коронавірусу. Я використовую всі свої іноземні контакти та зв'язки, для того, щоб забезпечити киян вакциною. Йдеться про те, щоб закупити для Києва 1 мільйон доз препарату для вакцинації 500 тисяч киян", - написав Кличко.

Мер зазначив, що столиця готова закупити вакцину за кошти міського бюджету, адже поки жодна з них в Україну не надійшла. 

Кличко підкреслив, що поширення хвороби необхідно упередити, оскільки Київ - багатомільйонне місто, де вірус розповсюджується найшвидшими темпами.

За його словами, сьогодні у міської влади є попередні домовленості з деякими виробниками. Кличко також додав, що в столиці готова інфраструктура для проведення вакцинації: є обладнання для зберігання вакцини, кабінети щеплень, а фахівцям централізовано проведуть відповідні навчання.

Мер зазначив, що місто закупатиме вакцину напряму, у виробників. Вакцина, яку придбає столиця, буде застосовуватися виключно безкоштовно і для визначених категорій людей. 

Крім того, Кличко додав, що подає на розгляд депутатів проєкт рішення про внесення змін до програми "Здоров'я киян" на 2021 рік, яке дозволить за рахунок міського бюджету закупити вакцину та вакцинувати зазначені категорії киян. Кличко підкреслив, що рішення необхідно ухвалити якнайшвидше, аби не зволікати з оплатою вакцини.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb