Поява Козака на засіданні ТКГ була симптоматичною, тому що Росія нервує, - Гармаш

Поява заступника голови адміністрації президента Росії Дмитра Козака на засіданні Тристоронньої контактної групи було нервовою реакцією Росії

Про це представник окремих районів Донецької області від української сторони Сергій Гармаш заявив в ефірі програми "Коментар з Анжелікою Сизоненко" на Еспресо.TV.

Він зазначив, що Козак вперше з’явився на засіданні ТКГ.

"У ТГК він (Дмитро Козак – ред.) з’явився вперше дійсно. Він заявив, що про якусь дорожню карту не йде, її не може бути. Це тільки рекомендації. І він пояснив чому, тому що, скажемо так, дорожня карта це буде втручання у внутрішні справи України. Це трошки дивна, для мене, мотивація. Оскільки ми знаємо, що мінський комплекс заходів, розроблений Нормандською четвіркою, як ми знаємо, і це є прямим втручанням, по логіці Росії, у справи України. Оскільки там є навіть пункт про необхідність прийняття певних законопроєктів, що це пряме втручання у справи", - повідомив Гармаш.

За його словами, поява Козака на засіданні ТКГ є "симптоматичною".

"Тому скажемо, для мене, його поява була симптоматичним, у тому плані, що Росія нервує. Росія поспішає нав’язати нам прямий діалог з ОРДЛО. Напевно, є причини для такого поспіху. Росія робить помилки у зв’язку з цим. Це і несанкціоноване в роботу політгрупи, точніше спроба введення політгрупи, так званих суспільних представників, які не мають якогось статусу. Це, я вважаю, в цьому ланцюгу, і передача Медведчуку (Віктор Медведчук - нардеп ОПЗЖ - ред.) чотирьох заручників. В принципі для мене це був позитивний сигнал", - наголосив Гармаш.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb