Сьогодні волелюбна частина населення Росії вийде на мітинги в підтримку Навального

Прихильники російського опозиціонера Олексія Навального анонсували на 23 січня 2021 року мітинги і марші, пов'язані з взяттям політика під варту й ризиком заміни йому умовного терміну на реальний у справі "Ів Роше"

Масові заходи не узгоджено з владою, проте штаби Навального в російських регіонах активно закликають громадян вийти на вулиці. "Проти злодіїв і вбивць. Проти корупції і несправедливості. За власне майбутнє. За свободу", - йдеться в анонсах. За приблизними підрахунками, на протестні акції по всій країні збираються прийти близько 150 тис. людей, передає Еспресо.TV з посиланням на Znak.

Анонси акцій протесту і місця їх проведення опубліковані на сторінках регіональних штабів Навального в соцмережах "ВКонтакте" (заборонена в Україні) та Facebook, де створені подієві зустрічі. Наразі в списку - 68 російських міст, де опозиція готується провести протестні заходи (список оновлюється в телеграм-каналі "Команда Навального"). Йдеться про найбільші населені пункти країни.

Читайте такожНавального посадять або вб'ють, бо Путін наслідує не Брежнєва, а Сталіна, - російський опозиціонер Яковенко

За підрахунками журналістів, найбільше заявилися (хто "піде", "можливо йде" або "цікавиться" заходом) - у Москві. На другому місці - Санкт-Петербург, на третьому - Єкатеринбург і Новосибірськ.

Сумарно на суботні акції протесту на підтримку Олексія Навального в перерахованих штабами містах збираються прийти 150 тис. осіб.

До числа найбільш "протестних" міст можна також віднести Челябінськ, Самару, Краснодар, Нижній Новгород, Перм, Ростов-на-Дону, Уфу, Казань, Красноярськ, Воронеж і Барнаул. Серед найменш зацікавлених - жителі Брянська, Набережних Човнів, Мурманська і Ставрополя.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb