В СБУ фактично підтвердили затримання полковника Расюка

"Вчора проведено слідчо-оперативні заходи щодо припинення злочину, а саме - не допущено вбивство співробітника спецслужби. Наразі затримано одного діючого працівника СБУ"

Така інформація міститься в коментарі пресслужби Служби безпеки України, розміщеному сьогодні, 23 січня 2021 року, передає Еспресо.TV.

Жодних посад, імен та прізвищ при цьому не називається.

"Офіційна інформація з цього приводу буде надана згодом, після завершення всіх слідчих та оперативних заходів. Та як тільки це дозволять норми законодавства, зокрема процесуального", - зазначили в СБ України.

Читайте також10 фактів із життя нового голови СБУ Івана Баканова

Нагадаємо, ввечері 22 січня журналіст Юрій Бутусов з посиланням на власні джерела повідомив, що за підозрою в підготовці вбивства генерала СБУ Андрія Наумова на замовлення ексзаступника Баканова полковника Дмитра Нескоромного затримано полковника з "Альфи" Андрія Расюка.

На думку Бутусова, передумова підготовки даного замаху виключно економічна, хоча й кримінального характеру.

"По суті сьогодні керівництво СБУ заявило, що в оточенні Баканова почалися відкриті кримінальні розборки між групами впливу. Передумови для таких "бригадних" розборок виникли вже давно. Кожен підприємець, який займається експортом-імпортом товарів народного споживання, знає, що економічні підрозділи СБУ у великому масштабі здійснюють рекет і вимагання, по суті "кришують" тіньовий бізнес", - пояснив журналіст.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb