СБУ схопила розвідника "ЛНР"

25 січня в розвідці розповіли про успішну спецоперацію по затриманню бойовика, який воював проти України в лавах терористів у 2014 році

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"За результатами вдалої спецоперації контррозвідка Служби безпеки України затримала учасника незаконних збройних формувань, який брав участь у бойових діях проти сил АТО/ООС", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що затриманий житель Луганщини у 2014 році приєднався до так званого "3-го Станично-Луганського батальйону десантно-штурмової бригади" терористів "ЛНР". Згодом продовжив злочинну діяльність на посаді розвідника у складі так званої "окремої розвідувальної роти 4 ОМСБр 2 АК НМ ЛНР".

Контррозвідники встановили, що бойовик виконував розвідувальні завдання у районі Станиці Луганської, Чорнухино та Дебальцево.

Затриманому терористу повідомили про підозру за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формуваннях).

Також вирішується питання щодо повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо