Нафтогаз планує закупити природний газ на понад 80 млн євро, залучених від ЄБРР

НАК "Нафтогаз України" має намір закупити природний газ для поставок в Україну через інтерконектори з Європейським Союзом на 80,4 млн євро, залучені від Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР)

Про це повідомила пресслужба НАК "Нафтогазу".

Згідно з повідомленням, Нафтогаз має намір закупити природний газ для поставок в Україну через інтерконектори з Європейським Союзом. Для цього проєкту компанія планує використати 80,4 млн євро, залучені від ЄБРР в рамках розміщення єврооблігацій компанією у 2019 році. 

Зазначається, що Нафтогаз опублікував запрошення до попереднього відбору постачальників газу та загальне оголошення про закупівлі для цього проєкту, яке було опубліковане на сайті ЄБРР 28 січня 2021 року.

У пресслжубі зауважили, що контракти, які фінансуватимуться за кредитних коштів ЄБРР, регулюються політикою та правилами закупівель банку, спираються на стандартні процедури та практики закупівель в країнах ЄС, та будуть відкриті для фірм з будь-якої країни.

У контракті додали, що кредитні кошти ЄБРР не використовуватимуться для здійснення платежів фізособам або юрособам за імпорт товарів, якщо такі платежі або імпорт заборонені рішенням Радбезу ООН або відповідно до закону чи офіційного розпорядження країни покупця.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb