Продаж "Мотор-Січі": Україна приєдналась до санкцій США проти китайської компанії Skyrizon

28 січня Україна наклала обмежувальні заходи на групу китайських компаній Skyrizon, що намагалася придбати стратегічне українське підприємство "Мотор-Січ"

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на додатки до указу президента Володимира Зеленського №29/2021.

Під санкції потрапили Hong Kong Skyrizon Holdings Limited, Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment Co., Ltd та Beijing Xinwei Technology Group Co., Ltd" (Пекін, КНР). Також під санкції потрапила компанія "Skyrizon Aircraft Holdings Limited" (Британські Віргінські острови).

На громадянина КНР бізнесмена та бенефіціара Beijing Skyrizon Ван Цзіна також запровадили обмежувальні заходи строком на 3 роки.

Згідно з додатком 1 рішення РНБО, застосовано обмежувальні заходи терміном на три роки до громадянина Китайської Народної Республіки Ван Цзіна, 24.12.1972 року народження.

Україна блокувала активи Ван Цзіна – тимчасове обмежила право бізнесмена користуватися та розпоряджатися належним йому майном. Також ддо переліку санкцій щодо китайця належать:

 

Згідно з додатком 2 обмежувальні заходи також на три роки застосовано до компаній "Skyrizon Aircraft Holdings Limited" (Британські Віргінські острови), "Hong Kong Skyrizon Holdings Limited" (Гонконг, КНР), "Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment Co., Ltd" (Пекін, КНР) та "Beijing Xinwei Technology Group Co., Ltd" (Пекін, КНР).

До компаній застосовано:

Нагадаємо, "Мотор Січ" - один із найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Постачає продукцію до більше ніж 100 країн світу.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо