У РФ силовики застерегли росіян від участі у мітингах на підтримку Навального

Міністерство внутрішніх справ РФ і Генеральна прокуратура Росії застерегли росіян від участі в нових акціях на підтримку заарештованого опозиціонера Олексія Навального, які заплановані на 31 січня

У Генпрокуратурі потенційним учасникам цих заходів пригрозили статтею про "масові безлади", а в МВС заявили, що їх організатори закликають демонстрантів до "насильства проти силовиків", повідомляє DW.

Щоб запобігти мітингам, у ряді російських міст місцева влада організовує концерти для молоді. Так, приміром, днями було оголошено про проведення реп-фестиваля в Уфі і дводенного святкування ювілею маршруту "Золоте кільце" в Ярославлі. 

У центрі Москви 31 січня обмежать рух пішоходів, перекриють сім станцій метро і заборонять продаж алкоголю. Ці заходи діятимуть "до особливого розпорядження поліції".

Ще в декількох містах на майданчиках, де прибічники Навального планували влаштувати свої акції, влада вирішила провести ярмарки і спортивні заходи. Погоджувати заходи на підтримку Навального вони відмовляються, посилаючись на коронавірус.

У інших регіонах заходи ще жорсткіші. У Смоленську майже на усі вихідні заборонений транспортний рух в центрі міста. Заборону пояснили проведенням масових заходів, хоча в офіційному плані про них нічого не сказано. На центральній площі Смоленська планується відкрити хокейний майданчик. 

У Челябінську перекриють деякі вулиці, а в Новосибірську на 31 січня введений так званий сухий закон.