Білоруських вояків відправлять до Сирії, - опозиція

Західне та Північно-західне оперативне командування збройних сил Білорусі отримали рознарядку щодо виділення військовослужбовців для організації патрулювання на території Сирії, підконтрольній коаліції Путіна й Асада

Імовірно, перша відправка бійців в кількості 300 осіб з кожного командування, відбудеться у вересні 2021 року, розповідає Еспресо.TV.

Таку сенсаційну новину вдень у суботу, 30 січня 2021 року, оприлюднив телеграм-канал білоруської опозиційної спільноти BYPOL, що на умовах анонімності об'єднує чинних та відставних представників силового блоку країни.

"Відомо, що офіцери, які допущені до цієї інформації, в терміновому порядку намагаються звільнитися або перевестися в інші підрозділи. Майор Ігор Гіль, який повинен був стати командиром миротворчої роти, намагається перевестися в штаб, але на даний момент - безуспішно", - зазначається у повідомленні.

Читайте такожЩо чекає Білорусь у 2021 році

Що стосується матеріальної складової, то контрактникам обіцяють близько $2000 на місяць.

Для порівняння - у Французькому іноземному легіоні за відрядження в зону бойових дій, часто набагато менш інтенсивних, ніж у Сирії, платять в декілька разів більше.

Командування Сил спеціальних операцій Республіки Білорусь через своїх ідеологів вже розпочало активну пропагандистську компанію з вербування в "миротворці" солдатів-строковиків.

"Оскільки уся ідеологія в ССО РБ побудована на прикладах боїв ВДВ та інших елітних підрозділів СРСР та Росії, то частина солдатів з ССО піддається вербуванню", - наголошує BYPOL.

Довідка

Останніми роками білоруських військових та спецназівців зустрічали у Венесуелі та Казахстані.

Білоруська служба "Радіо Свобода" також оприлюднювала свідчення щодо неформального вербування тих, хто на початку війни з Україною бажав долучитися до російських окупантів на Донбасі.

Офіційного підтвердження перебування білоруських солдат у названих країнах досі немає.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb