Команда Навального відправила Байдену список людей Путіна, що заслужили персональні санкції

Один з керівників заснованого російським опозиціонером Олексієм Навальним недержавного "Фонду боротьби з корупцією", житель Лондона Володимир Ашурков направив президенту США Джо Байдену список з 35 громадян Росії, проти яких ФБК пропонує ввести санкції у зв'язку з порушеннями прав людини в Росії і конкретно переслідуванням Навального з боку режиму Путіна

Текст опубліковано на сторінці Ашуркова, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Радіо Свобода.  

Раніше Ашурков вже публікував список з 8 чоловік, проти яких санкції, на його думку, необхідно ввести в пріоритетному порядку. Тепер опублікована розширена версія.

Крім "пріоритетного шорт-листа", в ній ще три списки. Це люди, що імовірно причетні до отруєння і переслідування Навального (серед них не тільки керівник Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін, директор ФСБ Олександр Бортніков, заступник глави адміністрації президента Сергій Кирієнко, а й, наприклад, директор "Першого каналу" Костянтин Ернст та очільниця корпорації RT Маргарита Симоньян), "пособники і подільники" - так в списку названо впливових підприємців (наприклад, це Олег Дерипаска, Олексій Міллер або Ігор Сєчин) і люди, "причетні до придушення свобод" (прем'єр Михайло Мішустін, міський голова Москви Сергій Собянін, глава ЦВК Елла Памфілова та інші).

Читайте такожПідставляючи другу щоку, Навальний і Тихановська не скинуть Путіна й Лукашенка, - Портников

На додачу Ашурков опублікував статтю в газеті USA Today, в якій обґрунтовує необхідність заходів санкцій.

Він нагадує, що сам Навальний вже давно виступає за адресні санкції Заходу проти високопосадовців з оточення Володимира Путіна, котрі, як йдеться у листі, "підтасовують вибори, крадуть з бюджету й займаються отруєннями".

Деякі з включених Ашуркова в список - вже під санкціями США.

У Білому Домі підтвердили отримання листа.

Перед цим Байден піднімав тему арешту Навального в телефонній розмові з Путіним.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb