Напередодні акції штабу Навального затримали його прессекретарку й головреда сайту Mediazona

Речницю російського опозиціонера та антикорупціонера Олексія Навального Кіру Ярмиш, яка нещодавно вже відбула 9 діб адміністративного арешту, затримали в спецприймальнику у "санітарній справі"

Про це повідомила її адвокат Вероніка Полякова, передає Еспресо.TV з посиланням на портал Znak.com.

Ярмиш є підозрюваною за частиною 1 статті 236 КК РФ ("Порушення санітарно-епідеміологічних правил").

"Санітарну справу" було порушено відразу після несанкціонованих протестів на захист Навального, що відбулися минулої суботи, 23 січня. Слідство вважає, що невстановлені особи закликали необмежене коло осіб брати участь в неузгодженої акції на Пушкінській площі у Москві, а акцію серед інших відвідали люди, які повинні бути на самоізоляції через коронавірус. Це, вважають в Слідчому комітеті РФ, створило загрозу масового захворювання людей.

Читайте такожПідставляючи другу щоку, Навальний і Тихановська не скинуть Путіна й Лукашенка, - Портников

При цьому юристка штабу Навального Любов Соболь ще у п'ятницю, 29 січня, відправлена під домашній арешт, де вона має перебувати до 23 березня.

Того ж дня, і теж до 23 березня, було заарештовано брата опозиціонера Олега Навального, координатора московського штабу політика Олега Степанова, учасницю Pussy Riot Марію Альохіну, керівницю профспілки "Альянс лікарів" Анастасію Васильєву. Їм наділи електронні браслети.

Сергій Смірнов (світлина - t.me/apologia)

Окрім того, учора, 30 січня, російські силовики затримали головного редактора сайту Mediazona Сергія Смірнова. Вважається, що він теж був на акції 23 січня, хоча сам він стверджує, що перебував вдома, а повідомлення про перебіг подій брав від кореспондентів та з відкритих джерел.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb