У Москві протестувальники сховалися в храмі, у Саратові кричать "Путін, іди!". Всюди вимикаються вуличні камери

У найбільших містах Росії почалися недозволені акції на підтримку Олексія Навального та його діяльності з викриття верхівки Кремля в корупції та незаконних багатомільярдних статках. Загалом вийшли тисячі людей. Нараховуються вже сотні затриманих

Подробиці із посиланням на незалежні російські медіа розповідає Еспресо.TV.

У Москві прихильники опозиції змогли сховатися на території храму Живоначальної Трійці в Листах, який знаходиться неподалік від точки збору мітингувальників поруч зі станцією метро "Сухаревська". Вони замкнули зсередини ворота. На подвір'ї храму наразі перебуває кілька десятків осіб. 

До цього біля метро затримували не лише протестуючих, але й журналістів з прескартами та випадкових перехожих.

Під час акцій протесту в 2019 році проти недопуску незалежних від влади кандидатів на виборах у Московську міську думу протестуючі також ховалися в храмі. Тоді їм допоміг священик храму Косьми і Даміана в Столешниковому провулку.

Дивіться такожВ нокаут з першого удару, один проти всіх та всі за одного. Відео про те, як росіяни вчаться давати відсіч "космонавтам" з кийками

У Саратові в мітингу беруть участь близько тисячі осіб. Захід розпочався на Театральній площі після ходи проспектом Кірова.

Опозиційні сили в місті є досить сильними, оскільки звідти походить один з лідерів російської опозиції, а нині політемігрант, що отримав політичний притулок у Франції, націонал-демократ В'ячеслав Мальцев (рухи "Артпідготовка", "Народовладдя").

Протестувальники скандують: "Свободу політв'язням!", "Свободу Навальному!", "Путіна - у відставку!", "Путін, іди!", "Ми тут влада!" та інші гасла. Деякі тримають в руках прапори Росії, також розгорнуто два прапори КПРФ.

З різних міст надходять свідчення того, що російські провайдери відключають вуличні відеокамери, призначення яких - фіксувати правопорушення.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb