Кличко заявив про блокування передачі Києву Гостинного двору з боку міністра Ткаченка

Мер Києва Віталій Кличко звинуватив міністра культури та інформполітики Олександра Ткаченка в блокуванні передачі місту Гостинного двору

Про це міський голова Києва Віталій Кличко написав у соцмережах, передає Еспресо.TV.

Кличко розповів, що процес передачі Гостинного двору громаді Києва зупинився: будівлю передали на баланс Фонду держмайна, після чого Мінкульт заблокував рішення про передачу на засіданні уряду.

За його словами, спочатку Ткаченко запропонував місту підписати Меморандум, а коли це було зроблено - документ "загубився" в кабінетах міністерства.

"Підготували новий (меморандум, -  Ред.). Але, виявилося, що не потрібен ніякий Меморандум, бо міністр культури проти передачі Гостинного двору громаді столиці. В нього інша ідея - передати об‘єкт міністерству", - зазначив мер.

"Я вважаю це навмисним блокуванням і затягуванням часу, протягом якого Гостинний двір стоятиме в такому ж стані і руйнуватиметься!" - заявив Кличко.

Міський голова наголосив, що Київ готовий здійснити реконструкцію Гостинного двору, створити в ньому громадський простір, музей міста, розмістити інші експозиції, які вже були обговорені з громадськістю, та з Києво-Могилянською академією.

"Всі "маневри" Мінкульту, переконаний, спрямовані на заморожування будь-яких ініціатив із відновлення об‘єкту і його роботи для громади Києва. Тому, я звертаюся до прем’єр-міністра втрутитися в ситуацію і невідкладно передати Гостинний двір громаді міста. Кияни чекають на це давно", - підкреслив Віталій Кличко.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо