Магда: Навальний – зразок імперця 2.0. Порівняно з Путіним, він більше агресивний і націлений на владу

Російський опозиціонер Олексій Навальний є зразком імперця 2.0, порівняно з чинним президентом РФ Володимиром Путіним, який є ще більше агресивним і націленим на владу

Про це повідомив політолог Євген Магда в етері програми “Тиждень з Марією Гурською” на Еспресо.TV.

“Протест, який був інспірований Навальним, має політтехнологічний характер. Нагадаю, що його заклик до виходу на вулиці був записаний просто в поліцейському відділку, йому ніхто не заважав. Знаєте, ідилія якась: авторитарна держава, а тут 10 хвилин повної демократії” – зауважив Магда.

Політолог зазначив, що повернення Навального на Батьківщину, де його намагалися вбити, може бути спільною операцією Німеччини і Російської Федерації.

“Навальний цілком інтегрований до російської політичної системи. Його повернення з Німеччини дозволяє по новому колу починати боротьбу Росії та Німеччини за завершення Північного потоку-2. І це, на мою думку, одна з причин його повернення, яка, звичайно,  була замаскована тим, що людина прагне повернутися на Батьківщину. Погодьтесь, що Навальний, при всіх його недоліках і чеснотах, – не самогубця. Повертатися туди, де його намагалися отруїти, з високою долею вірогідності, повертатися за ґрати без певних політичних гарантій – не думаю, що це крок, який дійсно був реальним”, – додав експерт.

Магда припустив, що Навальний може бути наступником Путіна:

“З якою симпатією чи емпатією ми можемо ставитися до подібних протестів, якщо вони проходять в імперській парадигмі. Хіба Навальний не є зразком імперця 2.0, порівняно з Путіним? Він просто молодший і неформальний, але більш агресивний й більше націлений на владу. І якщо українська розвідка говорить про те, що Путін хворіє й прийшла до висновку, що в Російській Федерації почався процес транзиту влади, то чому ми не розглядаємо повернення Навального як елемент цього транзиту?”