До спецприймальників Москви і Петербурга вишикувалися черги з автозаків. Затримані у відеозверненні прохають про допомогу

Перед спецприймальниками в Москві і Петербурзі вишикувалися багатогодинні черги з автозаків з людьми, яких відправили під адміністративний арешт після акцій протесту 31 січня

Про це повідомляє Медуза.

У Москві автозаки встали перед спецприймальнику для мігрантів в селі Сахарове в Троїцькому адміністративному окрузі. Поліцейські не проводять людей всередину, стверджуючи, що в спецприймальнику немає місць, а час очікування може скласти до 48 годин. За оцінкою одного із затриманих, вночі 2 лютого перед спецприймальником стояли вісім автобусів. Люди скаржаться на те, що їх не годують, не дають попити, не пускають в туалет. Крім того, за їхніми словами, в автозаках холодно і не вистачає місць.

Близько 6 ранку 2 лютого затримані записали відеозвернення із закликом про допомогу:

"Ми, затримані 31 січня на мирній акції протесту, просимо допомоги і уваги громадськості на нелюдські умови, в яких ми змушені перебувати. З моменту затримання минуло більше 40 годин, і ми до сих пір піддаємося тортурам. Фактично ще жодного разу нас не годували. Останні дев'ять годин ми знаходимося в автобусі, де людей змушують перебувати стоячи. Ми позбавлені можливості рухатися, у нас немає води, нас не водять в туалет. Тут, куди нас привезли, в ізолятор для мігрантів в селі Сахарове, в таких же умовах перебувають десятки інших автомобілів з затриманими. Ми вимагаємо від РПЛ, ГУВС Москви і Генеральної прокуратури негайно припинити дані знущання! Ми просимо вільні ЗМІ поширити це звернення".

У Петербурзі мікроавтобуси з заарештованими вишикувалися у велику чергу перед спецприймальником на Захарьевской вулиці. За одну годину всередину проводять приблизно по три людини. Люди також скаржаться на холод. Крім того, як повідомляє "ОВД-Інфо", затриманим кажуть, що через брак місць їх можуть посадити разом з тими, хто проходить по кримінальних справах.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb