Говоритимуть з дітьми про мітинги: у школах РФ запровадять посаду радника-вихователя

Міністр освіти РФ Сергій Кравцов заявив, що у 2022 році в усіх регіонах Росії пройде конкурс на посаду радників директорів шкіл з виховання

Про це повідомляють росЗМІ.

Через появу студентів і старшокласників на мітингах, російські чиновники планують провести конкурс на посаду радників директорів шкіл з виховання.

За конкурс відповідатиме створене в 2015 році Російське рух школярів (РДШ), яке курується адміністрацією президента. Вихователі повинні будуть говорити з дітьми про політику і мітинги.

Так, у 2022 році в усіх регіонах Росії можуть пройти конкурси на посади радників директорів шкіл з виховання та роботі з дитячими об'єднаннями, зазначив Сергій Кравцов.

За його словами, конкурс "Навігатори дитинства" вже реалізується в десяти пілотних регіонах, і з 1 березня ставки радників-вихователів з'являться в Брянській, Вологодської, Калінінградської, Нижегородської, Омської, Сахалінської, Тюменської і Челябінської областях, в Ставропольському краї і в Севастополі.

Як зазначається, такі вихователі радитимуть не тільки директору, а й учням.

Читайте також: Лякають людськими жертвами: у кінотеатрах РФ перед сеансами вмикають пропаганду із закликами не ходити на мітинги

За словами міністра освіти РФ, який виступав перед сенаторами через кілька днів після акції прихильників опозиціонера Олексія Навального, теж згадав "недавні події", які, з його точки зору, показали, як "важлива тема виховання".

"Яким чином діти будуть досягати поставлених цілей? Що і коли саме життя може вплинути на їх світогляд? Як запобігти можливості надання деструктивного впливу на дітей?", – запитав Кравцов.

У пресслужбі Міносвіти РФ зазначили, що взяти участь у конкурсі "Навігатори дитинства" зможуть педагоги і студенти педвузів починаючи з четвертого курсу. Для радників з виховної роботи буде передбачена щомісячна надбавка в розмірі 15 тис. руб. без урахування регіональних коефіцієнтів. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb