Президентські рейтинги КМІС: лідер Зеленський, Порошенко випереджає Бойка на 0,2%

Згідно з останнім рейтингом КМІС, серед тих хто визначився та піде на вибори Володимира Зеленського підтримують 22,1% опитаних, водночас у однопартійців Юрія Бойка та Віктора Медведчука разом 21,4%

Про це йдеться в свіжому дослідженні Київського міжнародного інституту соціології.

У КМІС зазначають, що рейтинг президента Володимира Зеленського знизився у порівнянні з грудневим опитуванням. 

Тоді Зеленського своїм кандидатом назвали 27% серед тих, хто визначився та піде на вибори проти 22,1% в опитуванні, проведеному наприкінці січня-початку лютого.

Рейтинг лідера "Євросолідарності" Петра Порошенка залишився там, де і був - 13,7%.

Юрій Бойко, згідно з дослідженням, втратив від грудня 1,2% серед тих, хто визначився та пішов би на вибори. Таким чином, він опустився у рейтингу КМІС з другого на третє місце. Його однопартієць Віктор Медведчук втратив, згідно з опитуванням 0,8 % підтримки. у грудні він мав 8,7% підтримки, а у новому опитуванні отримав 7,9%, перемістившись з четвертого на п'яте місце.

Четверту сходинку нового опитування посіла лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, наростивши підтримку з 7,5 % до 11,2%.

На шостому місці опинився експрем'єрміністр Володимир Гройсман з 5,5% підтримки.

Решта кандидатів не набирає і 5% серед тих, хто визначився та пішов би на вибори.

КМІС провів всеукраїнське опитування громадської думки З 27 січня до 1 лютого 2021. Методом особистого інтерв’ю з використанням планшетів (САРІ) опитано 1205 респондентів, що мешкають у 86 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 3-х ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і без врахування дизайн-ефекту) не перевищує: 2,9% - для показників, близьких до 50%, 2,5% - для показників, близьких до 25%, 1,9% -  для показників, близьких до 12%, 1,3% - для показників, близьких до 5%.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо